Piroger
Piroger är perfekt mat. Man kan fylla dem med vad man har hemma för tillfället och det blir alltid bra. Fast själv tycker jag att degen är godast...
Grunddeg
6 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
250 g smör
1 ägg
1/2 tsk ättikssprit
2-3 msk vatten
Det enklaste är att blanda allt i matberedaren. Då är det bara att slänga ne allting och mixa ihop det till en deg som sedan ska vila i kylskåp en stund.
Kavla ut degen till rektanglar och fyll med något smaskigt. Pensla sedan med ägg och grädda i 225 grader i 10 minuter.
Just de här är fyllda med spenat och fetaost
Grunddeg
6 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
250 g smör
1 ägg
1/2 tsk ättikssprit
2-3 msk vatten
Det enklaste är att blanda allt i matberedaren. Då är det bara att slänga ne allting och mixa ihop det till en deg som sedan ska vila i kylskåp en stund.
Kavla ut degen till rektanglar och fyll med något smaskigt. Pensla sedan med ägg och grädda i 225 grader i 10 minuter.
Kommentarer
Trackback