Blåbärscheesecake

Jag har inget att dölja. Detta recept är taget rakt av från Leila Lindholms bok One More Slice. Det går inte att ha en matblogg utan att tipsa om det bästa man kan äta. Jag lovar, gör du denna cheesecake kommer du aldrig att glömma den.

 

Minst 10 bitar + lite till dagen efter

300 300 g digestivekex
150 g osaltat smör
1 dl strösocker
1 dl majsmjöl
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephia
2.5 dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 dl frysta blåbär 150 1 1 2 600 2.5 3 1 200 1


Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.

Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.

Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten,gärna emd bakplåtspapper i. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.

Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp.

Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.

Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.

Fyll på med smet och varva med bär. Avsluta med bär på toppen. Grädda kakan i 30-40 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter. Den ska dallra lite, den sätter sig i kylen.

Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.

Trackback
RSS 2.0