Pasta med kantareller
Louise skriver:
Igår var sambon på julfest med jobbet, så jag var gräsänka hela kvällen. Det resulterade i denna goda maträtt...
2 portioner ungefär
Ingredienser:
1 pkt färsk pasta av någon sort man tycker om
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
400 g gula kantareller
2 msk smör
100 g frysta gröna ärtor
salt
svartpeppar
2 msk creme fraiche
½ dl strimlad persilja
2 äggulor
Gör så här:
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Skala och hacka löken och vitlöken. Ansa och skär kantarellerna i mindre bitar om de är stora.
2. Stek löken först i någon minut. Tillsätt svampen och stek den tills vätskan försvunnit och det börjar knäppa i svampen. Blanda i ärtorna, creme fraichen och krydda med salt och peppar.
3. Låt pastan rinna av och blanda med svampfräset. Strö över persilja och servera spagettin med rå äggula.

Igår var sambon på julfest med jobbet, så jag var gräsänka hela kvällen. Det resulterade i denna goda maträtt...
2 portioner ungefär
Ingredienser:
1 pkt färsk pasta av någon sort man tycker om
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
400 g gula kantareller
2 msk smör
100 g frysta gröna ärtor
salt
svartpeppar
2 msk creme fraiche
½ dl strimlad persilja
2 äggulor
Gör så här:
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Skala och hacka löken och vitlöken. Ansa och skär kantarellerna i mindre bitar om de är stora.
2. Stek löken först i någon minut. Tillsätt svampen och stek den tills vätskan försvunnit och det börjar knäppa i svampen. Blanda i ärtorna, creme fraichen och krydda med salt och peppar.
3. Låt pastan rinna av och blanda med svampfräset. Strö över persilja och servera spagettin med rå äggula.

Kommentarer
Trackback