Malins vita chokladtryfflar

Elin skriver:

Gah, ni får stå ut med sporadiska inlägg från min sida när jag int ehar någon fungerande internetuppkoppling i Göteborg. Nu befinner jagmig i Östergötland på jullov och då kommer recept på julgodis som min brors fru hade med sig. Sjukt gott!






Vita chokladtryfflar ca 20st
( I bakgrunden syns Mozartkulor med snöflingor i hemmagjord sugarpaste)

Skal från 1 citron
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
200 g vit choklad
1 msk vallmofrön

200 g vit choklad

Tvätta citronen noga och skala av det yttersta gula skalet på citronen. Lägg sedan skalet i en kastrull tillsammans med vispgrädden och honungen och låt det koka upp. Tag av kastrullen från värmen och låt det stå och dra i ca 15 minuter.

Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke. När 15 minuter gått kokas grädden upp på nytt, sila sedan bort citronskalet och häll grädden över den hackade chokladen och rör tills chokladen har smält helt. Rör i vallmofröna och låt sedan tryffelns stelna i kylen. Rulla sedan kulor och ställ in dessa i kylen för att stelna ytterligare en gång.
Hacka chokladen till doppningen och smält över vattenbad. Doppa sedan tryffelkulorna i chokladen ovh förvara tryffeln i kylskåp.

Receptet kommer härifrån

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0