Malins vita chokladtryfflar
Elin skriver:
Gah, ni får stå ut med sporadiska inlägg från min sida när jag int ehar någon fungerande internetuppkoppling i Göteborg. Nu befinner jagmig i Östergötland på jullov och då kommer recept på julgodis som min brors fru hade med sig. Sjukt gott!
Gah, ni får stå ut med sporadiska inlägg från min sida när jag int ehar någon fungerande internetuppkoppling i Göteborg. Nu befinner jagmig i Östergötland på jullov och då kommer recept på julgodis som min brors fru hade med sig. Sjukt gott!
Vita chokladtryfflar ca 20st
( I bakgrunden syns Mozartkulor med snöflingor i hemmagjord sugarpaste)
Skal från 1 citron
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
200 g vit choklad
1 msk vallmofrön
200 g vit choklad
Tvätta citronen noga och skala av det yttersta gula skalet på citronen. Lägg sedan skalet i en kastrull tillsammans med vispgrädden och honungen och låt det koka upp. Tag av kastrullen från värmen och låt det stå och dra i ca 15 minuter.
Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke. När 15 minuter gått kokas grädden upp på nytt, sila sedan bort citronskalet och häll grädden över den hackade chokladen och rör tills chokladen har smält helt. Rör i vallmofröna och låt sedan tryffelns stelna i kylen. Rulla sedan kulor och ställ in dessa i kylen för att stelna ytterligare en gång.
Hacka chokladen till doppningen och smält över vattenbad. Doppa sedan tryffelkulorna i chokladen ovh förvara tryffeln i kylskåp.
Receptet kommer härifrån
( I bakgrunden syns Mozartkulor med snöflingor i hemmagjord sugarpaste)
Skal från 1 citron
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
200 g vit choklad
1 msk vallmofrön
200 g vit choklad
Tvätta citronen noga och skala av det yttersta gula skalet på citronen. Lägg sedan skalet i en kastrull tillsammans med vispgrädden och honungen och låt det koka upp. Tag av kastrullen från värmen och låt det stå och dra i ca 15 minuter.
Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke. När 15 minuter gått kokas grädden upp på nytt, sila sedan bort citronskalet och häll grädden över den hackade chokladen och rör tills chokladen har smält helt. Rör i vallmofröna och låt sedan tryffelns stelna i kylen. Rulla sedan kulor och ställ in dessa i kylen för att stelna ytterligare en gång.
Hacka chokladen till doppningen och smält över vattenbad. Doppa sedan tryffelkulorna i chokladen ovh förvara tryffeln i kylskåp.
Receptet kommer härifrån
Kommentarer
Trackback