Currygryta med nudlar
Elin skriver:
Här är ett bra basrecept som man kan slänga i lite vad som hellst i. Själv äter jag ju mest grönsaker men gillar man kött kan man ju alltid slänga i det med.
Ca 4 portioner
1 burk kokosmjölk
2 morötter
Sockerärtor
1 tsk röd currypasta
Tomatpure
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 paprika
1 chilli
Potatismjöl eller maizena
Olja
Salt, Peppar
4 portioner äggnudlar
Börja med att finhacka chillin och vitlöken. Grovhacka löken och fräs tilsammans med currypastan och tomatpurén i lite olja. Slanta morötterna och koka dem nästan klara. Häll i morötterna och skivad paprika tilsammans med lökfräset och häll på kokosmjölken. Låt koka upp och red sedan med potatismjöl utrört i kallt vatten. Släng i sockerärtorna och krydda. Servera med nudlar och sallad.
Här är ett bra basrecept som man kan slänga i lite vad som hellst i. Själv äter jag ju mest grönsaker men gillar man kött kan man ju alltid slänga i det med.
Ca 4 portioner
1 burk kokosmjölk
2 morötter
Sockerärtor
1 tsk röd currypasta
Tomatpure
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 paprika
1 chilli
Potatismjöl eller maizena
Olja
Salt, Peppar
4 portioner äggnudlar
Börja med att finhacka chillin och vitlöken. Grovhacka löken och fräs tilsammans med currypastan och tomatpurén i lite olja. Slanta morötterna och koka dem nästan klara. Häll i morötterna och skivad paprika tilsammans med lökfräset och häll på kokosmjölken. Låt koka upp och red sedan med potatismjöl utrört i kallt vatten. Släng i sockerärtorna och krydda. Servera med nudlar och sallad.
Kommentarer
Trackback