Rödbetsrisotto

Elin skriver:

Här är den perfekta impa-rätten! Förvårnansvärt få människor har ätit en riktigt risotto utan minns istället skolmatsalens risrester uppblandat med lite processerad skinka. Så mycket bättre för dig då du kan bjuda dem på en helt ny maträtt!


 

2 små, men mäktiga, portioner

 

2 scharlottenlökar

2 stora rödbetor

1 vitlöksklyfta

1,5 dl arborioris

1/2 msk olivolja

4 dl grönsaksbuljong

1 dl parmesanost

Salt och peppar

Persilja

 

Börja med att koka rödbetorna mjuka. Det tar ca 45 minuter. Riv den ena och håll den andra varm. Hetta upp buljongen och håll den varm.

Finhacka sedan scharlottenlöken och vitlöken. Fräs lökblandningen och riskornen i olja. Häll på lite varm buljong över riset och låt det sjunka in under omrörning. Fortsätt sedan så, späd med lite buljong i tagen under ständig omrörning. Risotton ska bli krämig men ändå ha lite tuggmotstånd. Detta tar ca 20 minuter. Riv parmesanen och blanda i tilsammans med den rivna rödbetan. Skiva upp den andra rödbetan och lägg den ovanpå risotton. Toppa med persilja.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0