Paj med rödbetor och getost

Louise skriver:

Här kommer receptet på en av pajsorterna jag bjöd på på min fest.



Jag var lat och använde färdiga pajskal, men här nedna följer receptet med pajskal och allt:


6-8 pers
ca 60 min

Ingredienser:
Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 äggula

Fyllning:
400 g rödbetor
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
150 g getost
3 ägg
1 dl vispgrädde
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ½ tsk spiskummin
1 litet paket, 250 g, keso

Topping:
½ dl rostade pinjenötter
kvistar av färsk oregano

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 °C.
Smält smöret och blanda med mjöl och äggula.
Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter, klä kanterna med aluminiumfolieremsor och förgrädda i 10 min.
Ta bort folieremsorna.
Sänk värmen till 175 °C.
Skala rödbetrona och skär dem i cm-tjocka skivor.
Finhacka vitlöksklyfotrna och strö över.
RIngla över oljan och ugnsbaka 10-15 minuter.
Lägg allt i pajskalet.
Smula över getosten.
Vispa ihop ägg, grädde, kryddor och keso och häll över.
Grädda mitt i ugnen i 30 min.
Strö över pinjenötter och dekorera med färsk oregano före servering.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0