Ostpaj

Elin skriver:

Paj är gott. Ostpaj är ännu godare. Fast kanten är ändå godast.

Denna paj gjorde jag till påskbuffén i lördags och den gick åt direkt. Bara en pyttebit blev kvar till min kvällsmat så jag anser att pajen fick betyget väl godkänd! Pajen blir säkert ännu smaskigare med någon smakrik, lagrad ost men gratängost fungerade finfint det med.




1 paj

125 g smör
3 dl vetemjöl
1-2 msk kallt vatten

3 ägg
150 g riven ost
2 dl mellangrädde
0.5 tsk salt
1 krm peppar
Ev. Timjan



Blanda snabbt ihop degen i en matberedare. Tryck ut den i en pajform och ställ kallt i minst 30 minuter. Sätt ugen på 225 c. Nagga botten och grädda i 10 minuter.
Vispa ihop ägg, grädde och ost. Krydda med salt och peppar och grädda i ugnen ca 25 minuter tills fylnningen har stannat. Strö gärna över lite timjan.

Kommentarer
Postat av: Niklas

Den får absolut VG!

2011-04-25 @ 20:48:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0