Örtkryddad köttfärspaj

Louise skriver:

Här kommer ytterligare recept på en av pajsorterna som serverades på festen...
Även här var jag lat och använde färdiga pajskal, men jag bifogar receptet på originalskalet här...



Ingredienser:

Ugn: 225°C

Deg:
1 ½ dl havregryn
2 ½ dl vetemjöl
150 g margarin
2 msk vatten

Fyllning:
300 g köttfärs
100 g svamp
1 finhackad gul lök
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
½ dl söt svensk senap
2 msk kinesisk soya
2 msk tomatpuré
vitpeppar
timjan

Äggstanning:
4 ägg
4 dl mjölk
salt
vitpeppar

Att strö över:
Färsk riven ost, gärna stark

Gör så här:
Blanda ihop degen.
Tryck ut den i pajform och ställ i frysen medan fyllningen tillagas.
stek fyllningen, en sak i taget, i olja.
Lägg i en gryta.
Lägg i buljongtärning, vatten, senap, soya, tomatpuré och kryddor.
Låt den puttra en liten stund.
Smaka av.
Fyll pajskalet med köttfärsblandningen.
Slå över äggstanningen.
Lägg på den rivna osten.
Grädda i 30-40 min.
mejram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0