Cookie Dough-Glass

Elin skriver:

Jag älskar verkligen Ben n Jerrys glass, och inte minst Cookie Dough. Men, den glassen är ju rätt dyr och eftersom att jag har köpt en glassmaskin provade jag att göra egen och det gick alldeles utmärkt!


Cookie Dough-glass

4 äggulor
1 dl strösocker
4 dl mellangrädde
1-2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

1/2 sats kakdeg

Forma kakdegen till små bollar och lägg i frysen.
Vispa äggulor och socker pösigt. Koka upp gräden i en liten kastrull och bland amed salt och vaniljsocker. Låt svalna. Häll grädden över äggen och blanda väl. Ställ blandningen över ett sjudande vattenbad och rör hela tiden tills krämen tjocknat, ca 10 minuter. Låt svalna. Kör sedan i glassmaskin och när glassen nästan är klar tillsätter du kakdegsbitarna. Lägg glassen i en bytta med lock och frys några timmar.


Scones

Elin skriver:

Man tröttnar aldrig på scones. Speciellt inte om man äter dem med marmelad, smör och ost. Just denna marmeland är min nya kärlek efter fikonvarianten. Svarta körsbär är underbart gott!



2 Scones

2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör
1,5 dl filmjölk

Blanda mjöl, salt och bakpulver. Fördela sedan ner fetten i mjölblandningen till en grynig massa. Tillsätt filmjölken och rör snabbt ihop degen. Dela den i 2 delar  (den ska vara kladdig) och lägg på pålt med bakplåtspapper. Skåra ett kors i varje scones och grädda i ca 10 minuter i  mitten av ugnen, 250 grader.

Firefox

Elin skriver:

Hej ni fina! Min dator krånglar något hemskt. På Firefox fungerar inte blogg.se och via explorer kan jag ine ladda upp bilder. Jag ska försöka att ta med ett USB till skolan med bilder, och ladda in så att det kommer lite recept så småningom iallafall. Håll ut!

Lata frallor

Elin skriver:

Busenkla frallor som inte behöver alls mycket arbete, helt perfekt!



10-12 stk

1/2 pkt jäst
5 dl kallt vatten
1 msk honung
1 msk olivolja
2 tsk salt
12 dl rågsikt

Rör ut jästen i vattnet och tillsätt honung, olja, salt och mjöl. Låt jäsa under handuk i kylen över natten.

Sätt ugnen på 225 grader nästa morgon. Ta fram degen och häll ut den på ett mjölat bakbord men knåda inte i den. Häll över lite mjöl och skär degen i bitar. Lägg dem sedan på bakplåtspapepr och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.



 

Stoppa inte ner en sked i byttan innan degen jäser...


Att jag varit dålig på att blogga...

...beror på att jag håller på att jobba ihjäl mig...
Återkommer
Louise

Update

Elin skriver:

Hej ni fina! Ursäkta vårt dåliga bloggande men jag har två orsaker. 1) Mitt blogg.se krånglar när jag använder Firefox och 2) Jag kuggade min uppkörning igår och svimmade på körskolan efteråt.

När jag och datorn mår bättre kommer massa recept, lovar!
/Puss på er

Fisksoppa

Louise skriver:

I torsdags fick jag äran att laga personalmaten på jobbet. Det skulle komma besök minsann, och det skulle bjudas på fisk... Jag bjöd på fisksoppa, som fick med beröm godkännt! Måtten är inte så exakta i och med att jag höftade lite...




Ingredienser:

Gul lök, finhackad
Olja
2 st palsternackor
Champinjoner
1 rotselleri
3 stjälkar blekselleri
Krossade tomater
Vitt vin
Fiskfond
Honung
Salt
Peppar
Vit fast fisk, jag tog långa
Räkor

Aioli:
Majonnäs
Vitlök
Olivolja
Pressad citron
Salt
Vitpeppar

Gör så här:
Fräs löken i oljan.,
Tillsätt champinjoner, rotselleri, blekselleri, palsternacka och lite vatten.
Ta några matskedar fiksfond och lite mer vitt vin.
Häll på de krossade tomaterna.
Smaka av med honung, salt och peppar.
Låt småputtra i någon timme.
Gör fisken i ugnen genom att först skära den i lagom stora bitar.
Häll på lite vitt vin och lite fiskfond, salta och peppra.
Sätt in den i ugnen på 175° C i ca 10 min.
Häll spadet i soppan och lägg i fisken i soppan strax innan servering.
Toppa med skalade räkor.

Servera gärna med en enkel aioli.
Blanda majonnäs med lite olivolja, ganska mycket pressad vitlök, lite citronsaft, salt och vitpeppar.
Smakligt måltid.

Grönsakscurry - Steg för steg

Elin skriver:

En gröngrönsakscurry 3-4 portioner, steg för steg:



Du behöver:

Nästan en hel aubergine
1 liten squash
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 morötter
1 msk grön currypasta
1 burk kokosmjölk
1-2 dl vatten
Salt, peppar
Olja
Eventuellt maizena

(några droppar fisksås)


Tärna alla grönsakerna.

 

Löken ska också grovhackas och vitlöken pressas.

 

Fräs sedan grönsakerna i olja en stund

 

Häll på kokosmjölk, vatten och currypastan.

 

Koka tills grönsakerna är mjuka. Krydda med salt, peppar och evntuellt lite fisksås.

 

Red evenuellt med maizena innan du serverar, gärna med ris.

(Min gryta stod en stund, därav den tråkiga fägen på auberginen)


Fredags-Cookies

Elin skriver:

Fredagskakor! Jag måste ju fira att jag har gjort mitt sista matteprov på väldigt länge och antagligen det sista provet under min gymnasietid.

Jag har dock inte smakat på kakorna utan jag åt upp massa smet istället. Till desa kakor använde jag hälften av smeten, vad jag ska hitta på med resten får ni veta om några dagar...



Smaskiga cookies

100 g smör
1,25 dl farinsocker
1/2 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
ca 0,5 tsk salt
100 g grovt hackad choklad ( jag tog hälften ljus/ hälften mörk)

Sätt ugnen på 175 grader. Använd elvisp och vispa ihop rumsvarmt smör och alla sockersorter. Rör ner äggen med en sked. Blanda ihop mjölet, bakpulvret och salet i en annan bunke. Rör ihop mjölet med smeten och blanda ner chokladen.

Rulla smeten till bollar ( fuktar du händerna med kallt vatten så går det lättare) och placera glest på bakplåtspapper. Grädda ca 12 minuter i mitten av ugnen. Dra över bakplåtspappret på en sval yta och låt kakorna svalna helt innan du tar bort dem från pappret.

( Den fina burken är en födelsedagspresent från Lagerhaus)


Enkel vaniljsås

Här är såsreceptet som jag lovade. Jag var dock lite otålig och väntade inte tills den hade kallat helt, men jag kan tänka mig att den är mycket godare då!



4 portioner


1 ägg
2 msk socker
2 tsk potatismjöl
4 dl mjölk(3 %) eller grädde
1-2 msk vaniljsocker

Blanda ägg, socker, potatismjöl och mjölk/grädde i en kastrull. Se till att sikta i potatismjölet så det inte blir några klumpar. Sjud blandningen under vispning på svag värme tills såsen tjocknat( koka inte, då får du äggröra!). Häll upp såsen och vispa lite då och då medans den svlanar. Smaksätt med vaniljsocker när den kallnat.


Smuliga rabarberpajer

Elin skriver:

Ett stycke smulig rabarberpaj, mums!


2 stycken små smulpajer med rabarber

Smuldeg

0.75 dl vetemjöl
0.75 dl havregryn
50 g smör
1/2 dl hackad mandel

( jag hade inget socker i degen utan strödde lite ovanpå istället + att jag sockrade rabarberna mycket)

Rabarber i bitar, skalade

Sätt ugnen på 225 grader. Fördela rabarberbitar i formarna och sockra dem ordentligt med farinsocker. Blanda sedan ihop degen till en smulig massa. Fördela ovanpå rabarberna och sockra lite extra. Grädda i ugnen tills pajen fått färg och rabarbern är mjuk, ca 10-15 minuter.

Recept på en enkel vaniljsås kommer inom en snar framtid.

Söndagsstek

Louise skriver:

För mitt presentkort jag fick när jag slutade på min förra arbetsplats gick jag och inhandlade en ny fin stekgryta. I söndags var det dags att inviga den. Resultatet blev helt fantastiskt.



Ca 6 port. Tid ca 2 timmar.

Ingredienser:
ca 1 kg benfritt nötkött, detta är kalvkött
2 msk smör
1½ tsk salt
1 krm peppar
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 lagerblad
2 dl vatten
2 dl rödvin

Sås:
6 dl vätska (sky + vatten)
2 msk kalvfond
2-3 msk vetemjöl
1 dl grädde
salt
peppar
2 msk vinbärsgelé



Gör så här:
Värm fettet i en gryta tills det slutar bubbla och är ljusbrunt.
Bryn köttet runt om.
Krydda med salt och peppar och lägg skalad, klyftad lök, krossade vitlöksklyftor samt lagerblad runt steken.
Späd bredvid köttet med ungeför hälften av vätskan.
Efterstek under lock på svag värme.
Späd under stekningen med resten av vätskan.
Ös steken några gånger med skyn.
Ungefärlig tid för efterstekning är ca 1,5 timmar.
Innertemperatur 60° C så är steken rosa, vid 70° C genomstek.
Tag upp steken och lägg den i aluminiumfolie för att vila.

Sås:
Sila och mät upp skyn, tillsätt vatten och fond.
Vispa ut mjölet med lite av vätskan till en slät redning.
Koka upp skyn, rör ner redningen och koka ca 5 minuter.
Tillsätt grädden och smaka av med salt, peppar och gelé.

Skär steken i tunna skivor.



Servera steken med såsen, hasselbackspotatis, pressgurka och gelé.


Gäddbiffar

Elin skriver:

Ni tror väl inte att jag kom tomhänt hem från sjön i helgen? Nix, en fin gädda på 2-3 kilo följde med filéad och klar (tack pappa!). Det var ett tag sedan som jag lyckades dra upp en gädda så det var riktigt kul att äntligen få en.

Nu fick jag dessutom chans att prova på att göra gäddfärsbiffar. Fiskbiffar har jag gjort tidigare men aldrig på gädda. Det kan knappast bli bättre, närproducerad och ekologisk fisk. Se till att få ut de där Y-benen bara, de är inte roliga att sätta i halsen!


4-5 stycken biffar, lagom till 2 personer

1 stycke gäddfilé( och skulle du mot förmodan inte dra upp din egen fisk går det alldeles utmärk med t.ex torsk eller lax)
1 msk kaviar
1 ägg
1 msk ströbröd (uppblött i vatten) + till panering
Salt, Peppar
Dragon
Smör till stekning

Börja med att plocka ur benen ur filén. skär du i den med en filékniv så känner du vart benen sitter. Skulle du missa något mixas det nog ner i matberedaren, men man kan aldrig vara nog så säker... Mixa iallafall fiskbitarna i matberedare.

Blanda ner kaviaren, ägg och ströbröd i gäddmixen. Krydda och mixa lite till. Häll ut ströbröd på en tallrik och forma 4-5 biffar. Vänd i ströbrödet och sätt in i kylen.

Smält smör i en stekpanna och stek tills biffarna är gyllene.

Gör gärna en god sås till, t.ex blanda Cremé fraiché med hackade örter. Ugnsrostad potatis och morötter är gott till.



 

Härligt makaber bild, och då vill ni inte ens veta hur den dog...

Spana för övrigt in draget i munnen!


Pesto

Elin skriver:

Jag är tillbaka efter en natt på sjön + en eurovsionkväll igår med alldeles för mycket godis. En fin helg!

Idag är det inte lika roligt så jag måste plugga matte hela dagen. Men lite paus måste man ta, och då kan man slänga ihop en snabb pesto. Jag glömde mäta och det är svårt att ange exakta mängder så smaka er fram istället. Dock är ruccola rätt starkt, så ta inte för mycket från början!




Solroskärnor
Parmesanost
Ruccola
Vitlök
Olivolja
Flingsalt

Rosta solroskärnor i en varm stekpanna. Mixa ihop allt till en grön röra och servera gärna till pasta!



Känner man inte för pesto så kan man ju alltid steka vildsvinskotletter över öppen eld, som vi gjorde igår till lunch. Det är dock lite krångligare men himla gott.


Bleka (lyrtorsk)

Louise skriver

Jag jobbar ju med fisk, så det är inte ovanligt att det serveras fisk här hemma. Detta var dock en ny bekantskap som jag kommer att servera fler gånger. Perfekt konsistens och god smak.



Jag pannerade de benfria fiksbitarna i sesamfrön, kryddat med salt, peppar, saffran o fänkålsfrön.
Stekte några minuter på varje sida i vanligt smör.
Serverade med kokt potatis och jobbets löjromssås (jag vet, jag var lite lat...) samt körsbärstomater och en spetskålssallad med apelsin.

Värmlandslimpa

Elin skriver:

 

Detta recept hittade jag i någon gammal bifogad receptbok till tidningen Amelia. Det var mina favoriter husmorsorna som tipsade om Monikas mumsiga värmlandslimpa. I skrivande stund (eftersom detta är ett tidsinställt inlägg) har jag inte provat brödet, men luktar helt fantastiskt gör det!

 

4 små eller 3 stora limpor

50 g jäst

5 dl ljummet vatten

2 ägg

2 dl brunt farinsocker

1,5 msk salt

1 kg rågsikt

1 msk brödkryddblandning

 

Smula ner jästen i en bunke och tillsätt farinsockret. Vänta 15 minuter tills detta har blivit en brun och kletig sörja. Häll på vattnet och rör runt. Tillsätt sedan de andra ingridienserna. Knåda degen ca 8 minuter i maskin eller 12 minuter för hand.

Smörj en plåt med smör. Forma tre till fyra limpor av degen och lägg glest på plåten. Lägg en duk över bröden och låt jäsa en timme. Grädda sedan i mitten av ugnen i 190 grader ca 30-35 minuter.

 

 


Grönsakssoppa

Elin skriver:

När man inte är så hungrig är en buljongbasera grönsaksoppa perfekt. Hur enkel som hellst att göra och det behövs nästan inga ingridienser. det är smaskigt med en limpmacka till, och ett tidsinställt inlägg på just mjuka limpor kommer imorgon! Imorgon har jag nämligen inte tid att blogga för då ska jag på årets första båttur med pappa. Så håll till godo med dessa recept så hörs på vi på lördag.



1 portion grönsakssoppa

1 morot
2 potatisar
Några cm purjolök
Lite frusna ärtor
4 dl vatten
1/2 buljongtärning, grönsaksbuljong
Salt, Peppar
Örtkryddor

Koka upp vattnet med buljongen. Skala morot och potatis och tärna i mindre bitar. Koka dem en stund medans du skivar upp purjon. Lägg i strimlorna och koka tills allt är mjuk. Lägg i de frusna ärtorna och krydda.

Fransk löksoppa

Elin skriver:

Fransk löksoppa är himla gott, det är billigt och det är dessutom ett jättebra sätt att ta till vara på gammalt torrt bröd. Därför är detta mitt bidrag till månadens sötsak (tema: återvinning) hos söta saker.



Fransk löksoppa

3 gula lökar
Vatten, ca 8 dl - 1 liter
1 grönsaksbuljongtärning
salt, peppar
Torkad timjan
Ljust bröd, t.ex detta
Riven smakriv ost
Parmesanost
Smör eller olja

Skiva löken och fräs den gyllene i smör eller olja. Häll på vattnet, buljongtärningen och kryddorna. Låt sedan småputtra ca 20 minuter. Sätt under tiden på ugnen på 225 grader.

När löken är mjuk lägger du på skivat bröd och toppar med massa riven ost. Gratinera sedan i ugnen tills osten har smält och börjat bli gyllenbrun.

Grönsakspaj

Elin skriver:

Jag är en riktig pajnörd. Åh, jag älskar verkligen paj med alla möjliga fyllningar. Mest är det dock skalet jag vill åt...

Om man vill undvika degigt skal är denna metod jättebra. Att kyla ned degen minst en halvtimme innan förgräddning gör den sådär härligt spröd och frasig. Detta recept är rätt långt, men faktiskt väldigt smidigt att göra. En impa-paj helt enkelt!



Deg:

3 dl vetemjöl
75 g smör
0,5 dl kesella ( 10 %)

Fyllning:

3 ägg
2 dl kesella ( 10 %)
75 g fetaost
1 vitlöksklyfta
Salt, Peppar

Grönsaker:

3 dl broccolibuketter
1 liten purjolök
1 röd paprika
1 msk olivolja
10-15 oliver
25-75 g fetaost
+ ev. smakrik ost att riva över

Blanda alla ingredienser till pajdegen i en matberedare och kör hastigt till en deg. Tryck ut degen i en pajform och ställ kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.

Nagga skalet och förgrädda ca 12 minuter.


Blanda ägg och kesella. Smula ner fetaosten. Pressa i vitlöksklyftan. Salta och peppra.

Förväll broccoli i lättsaltat vatten ca 5 min, låt rinna av väl i durkslag. Strimla purjolök och paprika och fräs dem i olivolja några minuter. Lägg i grönsaker + oliver och häll över fyllningen.Smula över fetaosten och eventuell annan ost. Grädda pajen mitt i ugnen ca 35 min eller tills den stannat och fått lite färg.

Musslor

Louise skriver:

Här kommer ett enkelt men vansinnigt gott recept. Ibland blir jag bara så sugen på blåmusslor...




Tvätta musslorna, här har jag ett nät musslor, ca 1 kg, lagom för två.
Om en mussla är öppen, prova att slå den lite lätt i diskbänken.
Om den sluter sig kan du använda den, om inte, släng den.
Släng även de som har trasiga skal.
Fräs finhackad gul lök, vitlök, persilja och eventuellt lite färsk chili i olja i en kastrull.
Tillsätt lite vad du har hemma.
Den här gången blev det finhackad blekselleri, fänkål samt jordärtsskocka...
Tillsätt musslorna.
Häll på vitt vin, vatten, fiskfond samt grädde.
Här kan man tillsätta saffran om man vill.
Grädden kan också bytas ut mot krossade tomater.
Vinet kan bytas ut mot öl eller torr cider.
Sätt på ett tätslutande lock.
Koka tills musslorna öppnat sig, det tar ca 5 minuter.
Släng de musslor som inte öppnat sig.
Servera med ett gott bröd.

Enchiladas

Elin skriver:

Enchiladas är inte så himla svårt att göra, testa detta recept!





Enchiladas 3-4 portioner

1 paket tortillabröd ( äs noga vilka som innehller minst läskiga saker!)
1 busrk svarta bönor
Kokt ris
1 paket krossade tomater
1 gul lök
en vitlöksklyfta
En skvätt vitvinsvinäger
1 matsket honung
1 liten bit chilli
Kryddor efter smak

Hacka vitlöket, chilin och löken och fräs i olja. Häll på tomaterna, houng och vitvinsvinäger och låt koka ihop ca 30 minuter.

Koka ris( ca 4 portioner). Skölj av bönorna och blanda ihop dem med riset och tomatsåsen. Krydda ( med t.ex spiskummin, koriander, chilli, salt och peppar) Fördela på tortillabröden och lägg över lit eost. Rulla ihop och lägg på ytterligare lite ost. Gratinera i ugn tills bröden fått färg.

Lite Cremé Fraiche är gott till


Granskotts-sirap

Elin skriver:

Ända sedan jag hittade det här receptet hos bästa PickiPicki förra året har jag varit så nyfiken på gransskottsirap. Så äntligen hittade jag granskott idag! Nu är det bara att vänta en månad och se...




Granskotts-sirap

Fyll upp burken med lika mängd granskott som socker( jag tog farinsocker). förvara sedan burken i ett norr- eller österfönster. Vänd och skaka på burken varje dag och efter en månad ska skotten silas av.

Fruktlimpa

Louise skriver:

Det här brödet är bland de godaste bröd jag smakat. Jag brukar variera den torkade frukten. Den här gången blev det en "torkad frukt mix" med katrinplommon, äpplen, aprikoser, päron m.m. En annan gång tog jag torkade blåbär och tranbär... det är bara att använda fantasin...



Ugn: 200°C

Ingredienser:

125 g blandad frukt
1 dl sötmandel
2 dl havregryn
5 dl vetemjöl (300 g)
2 tsk bikarbonat
1 tsk mald kanel
1 tsk salt
4 dl mild naturell yoghurt
½ dl flytande honung

Gör så här:
1. Sätt på ugnen. Hacka den torkade frukten. Grovhacka mandeln. Rosta den i en torr, het stekpanna tills den börjar få färg. Rör i havregrynen och låt dem rosta med på slutet.
2. Blanda frukt och alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt och honung.
3. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, ca 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjälp upp limpan på galler och låt kallna under bakduk.

Omelett

Elin skriver:

Min dator har kraschat, eller rätatre sagt, gångjärnen på laptopen har gått sönder. Så just nu sitter jag och klämmer fast skärmen mot ett bord med hjälp av ett bokstöd och fyra böcker, det är jättekul.

Här kommer i alla fall ett grundrecept på omlett apprå på ingenting.




1 omelett

2 ägg
3 msk mjölk
Salt, Peppar
Valfri ''topping'', jag tog ost
Smör

Rör ihop äggen och mjölken lite lätt med en gaffel. Smält smöret i en panna och häll i äggsmeten. Gör då och då små hål i omeletten så ny smet kan rinna ner. När ovansidan blivit krämig och undersdian har fåt färg är omeletten klar. Lägg då äver på en tallrik och strö över toppingen.

( Ber om ursäkt för världens mest oinspirerande bild)

 


Mmmm...Marabou!

Elin skriver:

I höstas vann jag oväntat ett Dj Hero från Marabou. Då började jag tävla på deras hemsida och mamma och jag har vunnit helt massa saker sedan dess. Bland annat en handuk och så har vi fått en massa rabattkuponger.

Dagens vinst slår nog dock allt. Ett gigantiskt påskägg fyllt med godis! Helt sjukt mycket faktiskt! Synd bara att vi inte tål nötter, men något säger mig att jag kommer bli populär i skolan imorgon...






Rödbetsoppa

Elin skriver:

Soppan ser allt lite läskig ut, fast den smakar prima. Dock har jag glömt bort hur jag gjorde så ni får ett ungefärligt recept. Jag brukar göra mina soppor på ungefär samma grunder.





Rödbetssoppa

5-6 stora rödbetor
Vatten
1/2 - 1 grönsaksbuljongtärning
1 gul lök
Någon klyfta vitlök
En skvätt grädde
Olja
Salt, Peppar

Koka rödbetorna tills de är mjuka (drygt 1 timme om de är stora) och skala dem efter. Ett bra tips är att hålla dem under rinnande kallt vatten och trycka bort skalen. Fräs grovhackad lök och vitlök i olja och släng på rödbetorna som du tärnat. Häll på lite vatten och mixa ihop med stavmixer. Krydda + ha i buljongtärningen och häll i lite grädde. Spä eventuellt med mer vatten.

Primörtallrik

Louise skriver:

I går tog vi en långpromenad i det vackra vädret och på kvällen skulle vi på restaurang, men vi var ändå lite småhungriga, så jag tillagade lite snabbt och lätt en primörtallrik...



Jag kokade sparris, kålrabbi och rödbetor i lättsaltat vatten.
Sedan lade jag upp spenatblad på tallriken, placerade de förvällda grönsakerna på detta
och smulade över getost.
Efter det strödde jag över rostade och saltade pinjenötter.
Ringlade sedan över lite balsamico och några skvättar olivolja.
Mums!

Med denna rätt är jag även med och tävlar HÄR på "Kalasgotts" sida...

Chilli

Elin skriver:

Mamma fyller år idag, så igårkväll önskade hon sig chilli till middag. Inte mig emot, det är riktigt smaskigt!




Chilli, en jättesats

500 g blandfärs
1/2 - 1 röd chilli ( beroende på styrka)
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
1 burk hela tomater
1-2 msk soja
Ev. vatten
1 förp. blandade bönor
1 förp. kidneybönor
1 liten burk majs
(1/2 påse tacokryddor) - funnen i skafferiet
Salt, Peppar
Chillipulver
+ Kryddor du gillar ( förslagsvis curry, oregano, spiskummin osv)
Olja

Finhacka chillin och vitlöken. Grovhacka den gula löken och fräs i olja. Bryn köttfärsen och släng eventuellt på lite vatten. Blanda ner tomatpure, soja och de hela tomaterna. Krydda och låt stå och småputtra 30 minuter. Släng i bönorna och majsen( fast skölj dem först) och låt koka 30 minuter till.

Fast egentligen kan man nog koka chillin rätt länge, den sköter sig bra själv!
Serveras gärna med vitlöksbröd.



Igår så blev jag också medbjuden på en spontan utflykt till det bästa glassstället i närheten. Perfekt då de hade träningsdag och all glass var till halva priset.  En jättemysig eftermiddag blev det, härligt!

RSS 2.0