Chilli

Elin skriver:

Mamma fyller år idag, så igårkväll önskade hon sig chilli till middag. Inte mig emot, det är riktigt smaskigt!




Chilli, en jättesats

500 g blandfärs
1/2 - 1 röd chilli ( beroende på styrka)
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
1 burk hela tomater
1-2 msk soja
Ev. vatten
1 förp. blandade bönor
1 förp. kidneybönor
1 liten burk majs
(1/2 påse tacokryddor) - funnen i skafferiet
Salt, Peppar
Chillipulver
+ Kryddor du gillar ( förslagsvis curry, oregano, spiskummin osv)
Olja

Finhacka chillin och vitlöken. Grovhacka den gula löken och fräs i olja. Bryn köttfärsen och släng eventuellt på lite vatten. Blanda ner tomatpure, soja och de hela tomaterna. Krydda och låt stå och småputtra 30 minuter. Släng i bönorna och majsen( fast skölj dem först) och låt koka 30 minuter till.

Fast egentligen kan man nog koka chillin rätt länge, den sköter sig bra själv!
Serveras gärna med vitlöksbröd.



Igår så blev jag också medbjuden på en spontan utflykt till det bästa glassstället i närheten. Perfekt då de hade träningsdag och all glass var till halva priset.  En jättemysig eftermiddag blev det, härligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0