Franskbröd
Elin skriver:
Här hittade jag ett recept jag var tvungen att prova. Mamma fick med sig brödet till jobbets förmiddagsfika, och tydligen blev det väldigt uppskattat! Så just nu står nästa deg på jäsning...
1 limpa
25 g jäst
3 dl vatten
5 1/2 dl vetemjöl
1 msk rapsolja
1 msk socker
1 tsk salt
1 ägg
Valfria frön till garnering
Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt oljan, saltet, sockret och mjölet. Rör ihop till en lös deg och låt jäsa minst 30 minuter. Knåda degen på bakbord med extra mjöl. Smörj en bakform med olja och lägg i degen. Låt jäsa 30 minuter till. Pensla med ett uppvispat ägg och strö över frön/ jag hade vallmofrön). Grädda i 225 grader ca 25 minuter.
Här hittade jag ett recept jag var tvungen att prova. Mamma fick med sig brödet till jobbets förmiddagsfika, och tydligen blev det väldigt uppskattat! Så just nu står nästa deg på jäsning...
1 limpa
25 g jäst
3 dl vatten
5 1/2 dl vetemjöl
1 msk rapsolja
1 msk socker
1 tsk salt
1 ägg
Valfria frön till garnering
Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt oljan, saltet, sockret och mjölet. Rör ihop till en lös deg och låt jäsa minst 30 minuter. Knåda degen på bakbord med extra mjöl. Smörj en bakform med olja och lägg i degen. Låt jäsa 30 minuter till. Pensla med ett uppvispat ägg och strö över frön/ jag hade vallmofrön). Grädda i 225 grader ca 25 minuter.
Kommentarer
Trackback