Scones

Elin skriver:

Man tröttnar aldrig på scones. Speciellt inte om man äter dem med marmelad, smör och ost. Just denna marmeland är min nya kärlek efter fikonvarianten. Svarta körsbär är underbart gott!



2 Scones

2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör
1,5 dl filmjölk

Blanda mjöl, salt och bakpulver. Fördela sedan ner fetten i mjölblandningen till en grynig massa. Tillsätt filmjölken och rör snabbt ihop degen. Dela den i 2 delar  (den ska vara kladdig) och lägg på pålt med bakplåtspapper. Skåra ett kors i varje scones och grädda i ca 10 minuter i  mitten av ugnen, 250 grader.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0