Fruktlimpa

Louise skriver:

Det här brödet är bland de godaste bröd jag smakat. Jag brukar variera den torkade frukten. Den här gången blev det en "torkad frukt mix" med katrinplommon, äpplen, aprikoser, päron m.m. En annan gång tog jag torkade blåbär och tranbär... det är bara att använda fantasin...



Ugn: 200°C

Ingredienser:

125 g blandad frukt
1 dl sötmandel
2 dl havregryn
5 dl vetemjöl (300 g)
2 tsk bikarbonat
1 tsk mald kanel
1 tsk salt
4 dl mild naturell yoghurt
½ dl flytande honung

Gör så här:
1. Sätt på ugnen. Hacka den torkade frukten. Grovhacka mandeln. Rosta den i en torr, het stekpanna tills den börjar få färg. Rör i havregrynen och låt dem rosta med på slutet.
2. Blanda frukt och alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt och honung.
3. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, ca 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjälp upp limpan på galler och låt kallna under bakduk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0