Musslor

Louise skriver:

Här kommer ett enkelt men vansinnigt gott recept. Ibland blir jag bara så sugen på blåmusslor...




Tvätta musslorna, här har jag ett nät musslor, ca 1 kg, lagom för två.
Om en mussla är öppen, prova att slå den lite lätt i diskbänken.
Om den sluter sig kan du använda den, om inte, släng den.
Släng även de som har trasiga skal.
Fräs finhackad gul lök, vitlök, persilja och eventuellt lite färsk chili i olja i en kastrull.
Tillsätt lite vad du har hemma.
Den här gången blev det finhackad blekselleri, fänkål samt jordärtsskocka...
Tillsätt musslorna.
Häll på vitt vin, vatten, fiskfond samt grädde.
Här kan man tillsätta saffran om man vill.
Grädden kan också bytas ut mot krossade tomater.
Vinet kan bytas ut mot öl eller torr cider.
Sätt på ett tätslutande lock.
Koka tills musslorna öppnat sig, det tar ca 5 minuter.
Släng de musslor som inte öppnat sig.
Servera med ett gott bröd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0