Pitabröd

Elin skriver:
 

När jag gjorde falafel ville jag ha pitabröd till. Och det var verkligen jättelätt att baka, så köp inte färdiga nästa gång.
 
 
 
 
10-12 bröd
 
25 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk salt
ca 8-9 dl vetemjöl
 
Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt och mjöl. Ta lite mjöl i tagen tills du får en smidig eg. Knåda den sedan ca 10 minuter för hand. Låt jäsa ca 1 timme i en plasttäckt bunke.
 
Knåda degen lätt på mjölat bakbord och forma degen sedan i 10-12 bullar och platta ut dessa. Lägg på bakplåtspapper och låt jäsa medans ugnen blir varm. Sätt ugnen på 250 grader med en plåt innuti. När ugnen är varm tar du ut plåten och lägger på bakplåtspappret med bröden (ta hjälp av en skärbräda). Grädda mitt i ugnen ca 7-9 minuter. Bröden ska jäsa upp som en boll.
 
Lägg de gräddade bröden i handdukar så förblir de mjuka och varma. Fyll sedan med falaflar, sås och grösaker.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0