Rabarbermarmelad
Elin skriver:
I julas var jag på en julmarknad och fick provsmaka en rabarbermarmelad med ingefära men jag köpte den aldrig. Så hittade jag ett bortglömt paket syltsocker på en hylla i skafferiet och tänkte genast på marmeladen. Eftersom att våra rabarber växer som aldrig förr stövlade jag ut och plockade nåra stjälkar och vips, så var marmeladen klar! Smidigt med syltsocker!
3 burkar marmelad
1 kilo rabarber
1 paket ( 1 kg ) syltsocker
2 små kanelstänger
1 bit ingefära
Börja med att kyla ett porslinsfat i kylskåpet. Skala och skiva rabarbern. Skala och skiva så mycket ingefära du tycker är lagom. Blanda med socker i en kastrull och ha även i kanelen. Koka upp så att sockret smälter. Låt koka kraftigt i 5-10 minuter. Lägg sedan lite marmelad på den kylda tallriken. Flyter den inte ut så är konsistensen bra. Skumma av marmeladen och häll upp på väl rengjorda, varma burkar. Ställ i kyl och låt svalna.
I julas var jag på en julmarknad och fick provsmaka en rabarbermarmelad med ingefära men jag köpte den aldrig. Så hittade jag ett bortglömt paket syltsocker på en hylla i skafferiet och tänkte genast på marmeladen. Eftersom att våra rabarber växer som aldrig förr stövlade jag ut och plockade nåra stjälkar och vips, så var marmeladen klar! Smidigt med syltsocker!
3 burkar marmelad
1 kilo rabarber
1 paket ( 1 kg ) syltsocker
2 små kanelstänger
1 bit ingefära
Börja med att kyla ett porslinsfat i kylskåpet. Skala och skiva rabarbern. Skala och skiva så mycket ingefära du tycker är lagom. Blanda med socker i en kastrull och ha även i kanelen. Koka upp så att sockret smälter. Låt koka kraftigt i 5-10 minuter. Lägg sedan lite marmelad på den kylda tallriken. Flyter den inte ut så är konsistensen bra. Skumma av marmeladen och häll upp på väl rengjorda, varma burkar. Ställ i kyl och låt svalna.
Galet stora rabarber som växer i ett stensröse där det bor ormar.
Men lite spänning i vardagen måste man ha!
Kommentarer
Postat av: Syrran
Den är vansinnigt god! Puss
Trackback