Sötpotatisbiffar

Elin skriver:
 
Kanske inte den mest aptitretande bilden, men när man är hungrig måste det gå fort att fota! Biffarna blev mjuka och gosiga utan att för den skull falla isär och smakade bra ihop med en sås av rostade tomater och paprikor.
 

 
 
Sötpotatisbiffar 3-4 portioner
 
500 g sötpotatis
1/2 rödlök
1/2 dl purjolök
1/2 dl jordnötter
Några blad färsk basilika
Spiskummin, Cayennepeppar, Muskotnöt, Kryddnejlika, Koriander
Salt, Peppar
Olja
 
Skala sötpotatisen och skär i kuber. Blanda med lite olja och ugnsrosta tills den är mjuk och låt den svalna. Finchaka rödlök och purjolök, fräs dem mjuka i olja. Blanda ner lök och sötpotatis samt kryddor i en bunke och mosa ihop med en potatisstöt. Forma biffar och stek i olja tills de blir gyllene (jag brände mina lite, men det blev gott ändå!). Servera med valfria tillbehör, men gärna någon salsaliknande sås. Går utmärkt att frysa, varva biffarna med lite smörpapper så fryser de ine fast i varandra.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0