Körsbärssylt med kardemumma

Elin skriver:
 
Härom veckan fick jag så konstiga sug. Vitlök, makrill i tomatsås och inte minst körsbärssylt. Vilken tur då att jag hade massa körsbär från morfars träd i frysen.
 

 
 
1 liten burk sylt
 
200 g körsbär
ca 1-2 dl vatten
1 tsk hel kardemumma
100 g syltsocker
 
Koka körsbären med vattnet tills de nästan kokat sönder. Mortla kardemumman och tillsätt i kastrullen tillsammans med sockret. Koka 5 minuter ganska kraftigt och skumma sylten samtidigt. Häll upp på en varm, steriliserad burk och sätt på locket. Låt svalna i kylen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0