Farinlimpor

Elin skriver:

En saftig limpmacka med en tjock skiva gräddost på? - Ja tack!
 
 
 
3 limpor
 
50 g jäst
5 dl vatten
1 dl farinsocker
1 1/2 tsk salt
2 ägg
830 g rågsikt
 
Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i ljummet vatten. Blanda ner alla ingridienser utom mjölet och rör slätt. Arbeta sedan ner mjölet och knåda degen 5 minuter för hand. Låt den jäsa under plast i 30 minuter. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den. Dela i tre delar och forma limpor som du lägger på en plåt med bakplåtspapper. Under tiden som limporna får jäsa i 30 minuter till kan du värma ugnen till 175 grader. Nagga 
bröden med en provsticka och grädda dem ca 35 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0