Daal med mungbönor

Elin skriver:
 

Jag satt och bläddrade i några gamla nummer av buffé och hittade detta på en daal. Det är en indisk linsgryta, och eftersom jag älskar daal, var jag tvungen att prova. Och denna gryta alltså. Helt vansinnigt god, den är mjuk och len samtidigt som fänkålsfröna poppar till i munnen. Ett nytt favoritrecept, helt klart.
 

 
4 portioner
 
2 dl mungbönor
3 dl röda linser
50 g smör
1 rödlök
4 vitlöksklyftor
3 msk riven ingefära
1 msk fänkålsfrö
1 tsk chilliflakes
Salt
 
Blötlägg bönorna över natten. Koka linserna i 20 minuter, koka sedan med bönorna 15 minuter tills de mosar sig och blir som en gröt. Ta lite vatten från början ochspäd efter hand, annars r risken att det blir för vattningt. Smält smöret i en ny kastrull och hacka under tiden lök och vitlök fint. Fräs dem och ingefära, fänkål och cilli tills löken mjuknat. Rör ner i linsrörar och smaka av med salt. Servera gärna med inlagd chilli och youghurt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0