Fiskgryta med curry och kokosmjölk

Elin skriver:
 
Igår började jag och en klasskompis med en B-uppsats somska vara klar inom 4 veckor. Och jösses, vetenskapliga artiklar alltså. Vi ska skriva om det finns någon bra diet som inte har så stor miljöpåverkan baserat på fyra vetenskapliga artiklar. Känner att vi har att göra nu några veckor framöver...Men imorgon ska vi på klassresa till Gastro Nord i Stockholm och det ska bli superkul!

Här är en fiskgryta som är lätt att slänga ihop. Tänk på att värja en MSC-märkt fisk så är du klimatsmart och grytan blir genast lite extra god. Receptet kommer härifrån, men jag improviserade lite som vanligt...
 
 
 
 
4 portioner
 
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
100 g rotselleri
1 tsk röd currypasta
1 äpple
1 burk kokosmjölk
2 msk mango chutney
2 msk maizena
1 msk curry
Ett paket fryst vit fisk, ex. sej eller torsk
Salt, peppar, olja
Ev. vatten
 
Grovhacka löken och finhacka löken. Skala och tärna rotsellerin. Fräs alltsammans i olja några minuter. Blanda ner currypastan. Tärna hälften av äpplet grovt och finhacka den andra halvan. Rör ner kokosmjölk, mango chutney och eventuellt lite vatten och låt koka upp. Blanda ut maizenan med lite vatten och red såsen. Krydda med salt, peppar och curry och blanda sedan ner äpplet. Tärna fisken och rör ner den. Låt sedan grytan koka på lägsta värme några minuter tills fisken är genomkokt. Servera med ris och någon smarrig kokt grönsak.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0