Lammlägg

Louise skriver:

Söndagar är till för långkok. Denna gång blev det lammlägg minsann.
 
Ingredienser:

4 port.
4 lammlägg à 350 
1 bit ingefära (3cm), finriven
4 vitlöksklyftor, finrivna
salt och nymalen svartpeppar
1 röd chilifrukt, hackad
1 kanelstång
3 gröna kardemummakapslar
1 dl japansk soja
1 citron, pressad saft
1 gul lök, i klyftor
1 palsternacka, i bitar
500 g passerade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk harissa
smör till pannan
 
Till servering: 
Ris
Gör så här:

Lägg lammläggen i en ugnssäker gryta. Gnid in dem med ingefära, vitlök, salt och peppar.
Tillsätt resterande ingredienser. Ta bort kärnorna i chilin om du vill ha mildare smak.
Fyll på med vatten tills 3/4 av köttet är täckt.
Lägg på lock och brässera i 150ºC  varm ugn i 2 1/2 - 3 timmar eller tills köttet lostnar från benen. 
Ta upp köttet, kanel och kardemumma. Mixa såsen, smaka av med salt och peppar.
Bryn lammläggen knapriga i smör före servering.
Servera med ris.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0