Kycklinggryta med bacon

Louise skriver:

Då var det dags för ännu en härlig matkasse från jobbet. Och vilken middag det blev. Mums!
 
4 port:
Ingredienser:
4 port ris eller annat gryn
ca 450 g kycklinglårfilé
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 lagerblad
1 tsk timjan
3 dl rödvin
1 dl kycklingbuljong (vatten - buljongtärninge eller fond)
1 tsk maizena majsstärkelse
20 g persilja
 
 

Gör så här:
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Skär kycklingen i stora bitar.
Skär baconet i bitar, skala och hacka lök och vitlök.
Ansa svampen och skär den i fjärdedelar.
Bryn kycklingen i matfettet i en stekpanna.
Lägg över kycklingen i en kastrull och krydda med salt, peppar, lagerblad och timjan.
Häll på vin och buljong, koka under lock ca 5 minuter.
Fräs bacon tillsammans med lök och vitlök i en stekpanna.
Lyft upp det frästa på en tallrik och fräs svampen i baconfettet.
Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i grytan, koka några minuter under omrörning.
Hacka persiljan, blanda ner den, svamp och bacon - och lökfräset i grytan.
Låt koka upp.
Servera grytan med riset.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0