Plommon- och jordgubbsylt med kanel

Elin skriver:
 

En frys-inventering senare och den godaste sylten någonsin såg dagens ljus. Jag bara säger det, denna sylt vill du äta på gröt, på mackan, till pannkakorna, med sked direkt ur burken, ja du fattar. Den är magisk!
 
 
 
 
 
1 liten burk
 
100 g frysta jordgubbar
100 g frysta plommon
100 g syltsocker
1 kanelstång
Vatten
 
Lägg plommon och jordgubbar i en kastrull. Bryt kanelstången i två bitar och lägg i kastrullen. Häll på en skvätt vatten och koka ihop till en någorlunda slät massa,det tar ca 15 minuter.  Häll i syltsockret och koka kraftigt några minuter. Ta bort skummet som flyter upp och häll sedan sylten på en varm burk (koka burken och locket i vatten några minuter, håll sedan varm i en kökshandduk). Låt sylten svalna och sedan är det bara att njuta!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0