Morots- och linssoppa

Elin skriver:
 
 
Att jag älskar soppa är det ingen tvekan om. Det är något med den där varma, mysiga känslan som lägger sig som ett täcke i munnen och när alla smaker har smält samman i en ljuvlig blandning. Överlag är mat som går att äta med sked underskattat, tänk bara soppa, filmjölk, gröt och efterätter...
 
Detta recept hittade jag här, och följde det hyftsat bra denna gången. På toppen av soppan är det turkisk youghurt, klippt gräslök och en nedfallen squashblomma. Blomman var helt enkelt för fin för att slängas, så den hamnade i soppan istället.
 
 
 
4 portioner
 
3 msk neutral olja
2 tsk malen spiskummin
Cayennepeppar efter smak
1 msk röd currypasta
5 stora morötter
ca 1,5-2 dl röda linser
Vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk balsamvinäger
1 tsk honung
Salt, peppar
 
Hetta upp oljan i en kastrull och släng ner spiskummin, cayennepeppar och currypasta. Låt fräsa på låg värme en stund medans du river morötterna och sköljer linserna. Häll ner morötter och linser i kastrullen och späd sedan med vatten. Lägg även i grönsaksbuljongen och låt koka 15 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med balsamvinäger, honung, salt och peppar. Servera med bröd (i nästa inlägg kommer receptet på en lökfoccacia vi åt till, gudomligt god!).
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0