Att pochera gös

Elin skriver:
 

Vi har fått lära oss att när man pocherar ska man använda Gyllenströmsmetoden. Jag improviserade lite och ja, ett bra slutresultat blev det trots allt (ursäka den mörka bilden. Det var kväll och jag var hungrig...).
 
 
 
Gyllenströmsmetoden
 
100 g fisk
3 dl vatten
 
Koka upp vattnet. Förbered under tiden fisken genom att lägga den i en djup form. Häll på det kokande vattnet och täck genast formen med plastfolie. Låt sedan fisken få en innertemperatur på ca 50 grader (eller känn på den, när lamellerna/''flikarna'' i fiskköttet går lätt att sära på är fisken klar.)
 
Ett tips är att lägga fisken i en saltlag innan (googla bra mängd) och självklart kan man anpassa mängden vatten efter hur mycket fisk man har.
 
Här serverad med ett potatismos med gröna ärtor i.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0