Pajdeg med kvarg

Elin skriver:
 

Jag håller på att experimentera hej vilt med kesella och kvarg. Hittills har jag gjort lyckade försök med kesella och testade icas 0.5 % kvarg igår. Njae, kesellan är nog bättre. Men till pajdeg gick kvargen alldeles utmärkt!
 

 
 
1 paj
 
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 nypa salt
75 g smör
1 dl kvarg
 
Blanda mjöl och salt. Finfördela smöret i blandningen och rör tillslut ner kvargen till ensmidig deg. Tryck ut ien pajform och ställ i kylen minst 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Nagga pajskalen och förgrädda det sedan 10 minuter.
 
Fyll med valfri fyllning och grädda på175 grader ca 30 minuter.
 
 
 
 
 
Denna paj fyllde jag med mjukstekt lök, förkokta rödbetor, fetaost, rosmarin och äggstanning.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0