Ugnsstekta äpplen

Louise skriver:
Nu när det är säsong för svenska äpplen passar denna efterrätt perfekt. Det är en stark kandidat till klar efterrättsfavorit, så lätt att göra och så fantastiskt god. Går dessutom att variera hur mycket som helst.
 
 
2 port
Ingredienser:
2 äpplen
4 rågade msk smör
½ dl havregryn
2 msk sirap
2 msk råsocker
3 msk hackad mandel
kanel
kardemumma
 
Gör så här:
Om du har använder du en äppelurkärnare, annars en gammaldags potatisskalare och gör ett hål rakt genom äpplet så du får bort kärnhuset.
Blanda ihop ingredienserna till en härlig smet som du trycker ner i hålet på äpplet och även lägger som ett lock på äpplet.
Baka i ugnen i 175°C i ca 20 min, tills äpplet är mjukt.
Prova med en potatissticka.
Servera med grädde, vaniljglass, vaniljsås eller något annat du tycker om.
Här serveras det med grädde kryddad med kanel.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0