Surdegsgrund

Elin skriver:
 
Den som väntar på något gott....
 
Skrev precis ett monsterlångt inlägg och råkade såklart att radera det! Gah! Istället får ni recept på hur man startar en surdeg som man behöver för att kunna baka det fantastiska brödet från Martin Johanssons bok enklare bröd. Imorgon kommer brödreceptet!
 
 
 
Rågsurdegsgrund
 
Dag 1
 
8 g ekologiskt rågmjöl
30 g vatten
 
Rör ihop mjöl och vatten i en burk men skriva inte åt locket. Låt stå påen varm plats och skaka burken försiktigt morgon och kväll i två dygn
 
Dag 3, kväll
 
Rör ner 8 g rågmjöl
 
Dag 4, morgon
 
Blanda ner 16 g rågmjöl och 30 g vatten. Låt stå över dagen.
På kvällen ska surdegen bubbla och lukta syrligt, då är den klar att baka med!
 
Låt den stå i kylskåp men mata surdegen 1 gång i veckan med 20 g rågmjöl och 30 g vatten. När du gjort det ska den stå framme över natten och bubbla till sig. Då klarar den sig en vecka till i kylen =)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0