Örtsalt och örtsmör

Louise skriver:

Jag har under sommaren haft min egen lilla kryddodling på balkongen.
Tänkte att nu när det närmar sig hösten kanske man borde ta tag i detta med att ta hand om det man har,
så jag gjorde slag i saken och tillverkade både eget örtsalt och eget örtsmör.
Alla ingredienserna är samma i de båda recepten förutom att salt i det ena ska ersättas med 100 g smör i det andra.



Ingredienser:
Valfria färska örter (jag tog gräslök, oregnano, basilika och persilja), ett litet knippe av varje
Rivet skal av ½ citron
½ färsk chilifrukt, finhackad
500 g grovt havssalt/100 g smör om man gör örtsmör)

Gör så här:
Häll saltet, alternativt smöret i en matberedare.
Finhacka örterna och lägg i matberedaren.
Lägg i chilin och citronskalet.
Kör tills saltet/smöret är grönt.

Saltet: Lägg det i en plåt och torka i ugnen på 40° C i 40 min.
Smöret: Klicka ut det på ett smörpapper, rulla till en jämn rulle och lägg i frysen.

Lycka till!

Kommentarer
Postat av: Sofie Lundberg, bloggar från New York

Sv: Ja hon var med i Top Model Scandinavia för några år sedan :-)

2011-09-29 @ 21:37:48
URL: http://lundbergsofie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0