Tigerkaka
Elin skriver:
Tänk vilket bra jobb man har när de helt plötsligt säger: Kan inte du baka lite tills på söndag? Jo visst sade jag och slängde ihop två äppelkakor. Av ingridienserna som blev över råkade det bli en tigerkaka också. Hoppsan.
1 tigerkaka
Tänk vilket bra jobb man har när de helt plötsligt säger: Kan inte du baka lite tills på söndag? Jo visst sade jag och slängde ihop två äppelkakor. Av ingridienserna som blev över råkade det bli en tigerkaka också. Hoppsan.
1 tigerkaka
2 ägg
2 dl socker
50 gram smör
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
Ca 1-2 msk kakao
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en sockerkaksform och bröa den runtom med ströbröd.
Vispa ägg och socker poröst. Sikta ner mjöl och bakpulver i äggblandningen. Smält smöret och rör ner den i smeten tillsammans med mjölken. Rör om tills smeten blir jämn. Sikta ner kakao i hälften av smeten.
Häll ut lite av den vita smeten i formen. Häll sedan över den mörka och varva. Grädda i ca 25-30 minuter. Använd en provsticka för att kontrollera att den inte är kladdig i mitten. Ta ut och låt den svalna lite innan den vänds upp och ner.
Kommentarer
Postat av: Helena Ljunggren
Så gott! Det enkla är oftast det godaste :)
Trackback