Rågrussin-Frallor

Elin skriver:

Äntligen ett brödrecept!



ca 15 frallor

3 dl russin
50 g jäst
50 g smör
5 dl kall mjölk
11 dl vetemjöl, ca 400 g
3 1/2 dl grovt rågmjöl ca 180 g
1/2 dl mörk sirap
1 msk salt

Blötlägg russinen i varmt vatten ca 20 minuter. Smält smöret. Smula jästen i en bunke och rör ut i mjölken. tillsätt resten av ingridienserna förutom russinen och saltet. Knåda degen elastisk, ca 5 minuter i maskin och 10 minuter för hand. Häll avvattnet rån russinen och tilsätt i degen tilsammans med saltet. Knåda in så de blir jämnt fördelade. Häll ut degen på mjölat bakbord och täck med plast. Jäs ca 1 timme.

Vik in alla kanter på degen försiktigt mot mitten. Vänd den upp och ner såatt alla skarvar hamnar underst. Jäs 30 minuter till.

Sätt ugnen på 250 grader. Kavla ut degen ca 1 cm tjock på mjölat bakbord och strö över mjöl. Skär ut frallor i lagom storlek och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Jäs under bakduk ca 30 minuter. Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter.



Kommentarer
Postat av: Wesslantjej

Åå, gud vad dem ser ut! Jag älskar russin i bröd!;D

2011-11-21 @ 16:24:04
URL: http://tjejenochlivet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0