Skaldjursfond

Louise och Elin skriver:

Vi skulle till att göra skaldjursrisotto tillsammans i helgen. Till detta behövdes det en fond.
Vi gjorde oss till och kokade vår egen...

Ingredienser:

1 kg räkskal/kräftskal
1 palsternacka, grovt skivad
1 gul lök i bitar
1 ½ msk tomatpuré
½ fänkål
vatten
vitt vin
konjak

Gör så här:

Fräs skal, grönsaker och kryddor i olja i en kastrull.
Fyll kastrullen med vatten, lite vitt vin och lite konjak så att det täcker skalen och koka sakta i ca 30 min, skumma av.
Låt sedan allt stå och dra i ca 30 min, sila av.
Låt stå i minst en timme så att det grumliga faller till botten.
Häll över i kastrull (ej bottensatsen) och koka ner fonden till hälften (ca 1 timme).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0