Gorgonzolapasta
Elin skriver:
I väntan på studentrecpet ( håll ut, de kommer!) bjuds det på pasta med Gorgonzolasås. Yummie!
( i går var jag för övrig på helgens tredje studentfirande och där bjöds det på helgrillat vildsvin... Det är bra med en kompis vars pappa är jägare och precis har öppnat ett eget slakteri)
Pasta
1 msk smör
1 msk mjöl
ca 2 dl mjölk
50 g gorgonzola ( eller annan mögelost)
Några svarta oliver
Körsbärstomater
Bladspenat
Parmesan
Börja med att koka pasta lagom för en person. Smält sedan smöret i en annan kastrull och blanda i mjöl. Vispa i mjölk, lite i taget, tills såsen tjocknat. Lägg i gorgonzolan och låt den smälta. Blanda såsen med pastan och lägg upp på bladspenaten. Toppa med oliver, tomater och massa riven parmesan.
I väntan på studentrecpet ( håll ut, de kommer!) bjuds det på pasta med Gorgonzolasås. Yummie!
( i går var jag för övrig på helgens tredje studentfirande och där bjöds det på helgrillat vildsvin... Det är bra med en kompis vars pappa är jägare och precis har öppnat ett eget slakteri)
Pasta
1 msk smör
1 msk mjöl
ca 2 dl mjölk
50 g gorgonzola ( eller annan mögelost)
Några svarta oliver
Körsbärstomater
Bladspenat
Parmesan
Börja med att koka pasta lagom för en person. Smält sedan smöret i en annan kastrull och blanda i mjöl. Vispa i mjölk, lite i taget, tills såsen tjocknat. Lägg i gorgonzolan och låt den smälta. Blanda såsen med pastan och lägg upp på bladspenaten. Toppa med oliver, tomater och massa riven parmesan.
Kommentarer
Trackback