Andra Bullar
Hej allihopa och välkommen till min matblogg! Hoppas att du kommer att hitta en massa inspiration på min blogg och bli sugen på att laga mat eller att baka.
Vi börjar med ett recept på klassiska bullar,med en liten mandel-twist, det finns inget som slår det!
Receptet är delvis hämtat ur Vår Kokbok från Nordstets, min husbibel!
48 bullar
ugn 225-250 c
125-150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1/2- 1 tsk salt
1-2 tsk malen kardemumma
14-15 dl vetemjöl
Fyllning:
200 g riven mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
0,5 dl socker
1-2 msk malen kanel
Pensling:
1 uppvispat ägg
Hackad mandel
Smält fettet i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till ca 37c. Rör ut jästen med degspadet i en bunke eller köksmaskin, Tillsätt salt,socker, kardemumma och nästan allt mjöl(spara lite till utbakningen). Arbeta degen tills den blir blank, smidig och släpper kanterna. Jäs under bakduk ca 1,5 timmar.
Blanda ihop fyllningen under tiden.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i två delar och kavla ut dem till avlånga bitar. Bred på fyllningen och rulla ihop till snurror, om du sedan placerar i bullformar. Låt dem jäsa under duk i 30 minuter. Pensla sedan med ägg och strö över mandel. Grädda i mitten av ugnen i 5-8 minuter.
omnomnom! de ser så krispiga ut!