Scones
Jag har varit galet sugen på scones hela veckan. Så till lördagsfikat slog jag två flugor i en smäll; scones och invigning av mina juklapps-muffinsformar. Perfekt!
Detta är även underbart att äta till brunch och lyxa då till det med grädde och sylt, det är du värd!
2 dl vetemjöl
2 dl Grahamsmjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör
1,5 dl filmjölk
Blanda mjöl, salt och bakpulver. Fördela smöret i blandningen, antingen med fingrarna eller matberedare. Bland aner filmjöl och rör ihop till en kladdig smet. Jag lade sedan dessa i 8 muffinsformar, men vill man så kan man gör två kakor av degen istället. Lägg dem då på bakplåtspapper och skåra dem. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
Servera med smör,ost och marmelad eller lyxvarianten med grädde och sylt.
Detta är även underbart att äta till brunch och lyxa då till det med grädde och sylt, det är du värd!
8 små, eller 2 kakor
2 dl vetemjöl
2 dl Grahamsmjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör
1,5 dl filmjölk
Blanda mjöl, salt och bakpulver. Fördela smöret i blandningen, antingen med fingrarna eller matberedare. Bland aner filmjöl och rör ihop till en kladdig smet. Jag lade sedan dessa i 8 muffinsformar, men vill man så kan man gör två kakor av degen istället. Lägg dem då på bakplåtspapper och skåra dem. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
Servera med smör,ost och marmelad eller lyxvarianten med grädde och sylt.
Kommentarer
Trackback