Risgrynsgröt
Risgrynsgröt är inte till bara för att äta på julen om ni trodde det. Nej, det går att äta när som hellst. Som till kvällsmat en torsdag efter ett svettigt aerobic-pass, eller en stadig frukost en fredag när man ska iväg på sminkparty.
4 portioner (eller snarare 3 stora)
1,5 dl grötris
3 dl vatten
1/2 tsk salt
6-7 dl mjölk
Blanda vatten,salt och ris i en gryta och låt koka upp. Låt stå och småputtra i 10 minuter tills vattnet har försvunnit. Häll sedan i mjölken och låt riset svälla upp i inst 40 minuter på svag värme. Rör om då och då så att det inte bränner fast.
Serveras med mjölk och kanel + eventuellt socker om du känner för det.
4 portioner (eller snarare 3 stora)
1,5 dl grötris
3 dl vatten
1/2 tsk salt
6-7 dl mjölk
Blanda vatten,salt och ris i en gryta och låt koka upp. Låt stå och småputtra i 10 minuter tills vattnet har försvunnit. Häll sedan i mjölken och låt riset svälla upp i inst 40 minuter på svag värme. Rör om då och då så att det inte bränner fast.
Serveras med mjölk och kanel + eventuellt socker om du känner för det.
Kommentarer
Trackback