Focaccia
Här är receptet på den underbara focaccian som vi åt förra helgen, det är tillägnat dig May =)
1 Bröd
25 g jäst
3 1/2 dl vatten
2 msk olivolja
1 tsk salt
6-7 dl durumvetemjöl
Olivolja till pensling
Torkad rosmarin
Flingsalt
Rör ut jästen med ljummet vatten i en bunke. Tillsätt olja, salt och lite mjöl i taget. Arbeta degen smidig och gör du det för hand, knåda minst 5 minuter men gärna längre. Jäs under duk 40 minuter.
Klä en långpanna 20x30 med bakplåtspapper. Ta upp degen och platta ut den i pannan, degen ska vara kladdig. Jäs ca 30 minuter under duk.
Gör hål i brödet med fingrarna( som på bilden) och ringla över olivolja. Strö över rosmarin och salt. Grädda i 225 grader i miten av ugnen, ca 20-25 minuter. Låt brödet svalna lit einnan du skär upp det.
Vill man så kan man trycka ner färsk rosmarin, oliver eller vad man nu råkar tycka om i degen! Se till att trycka ner det ordentligt bara, annars ploppar sakerna upp när du gräddar brödet...
Den var snyggare gräddad, men när jag skulle fota den hade vi redan ätit upp den...
1 Bröd
25 g jäst
3 1/2 dl vatten
2 msk olivolja
1 tsk salt
6-7 dl durumvetemjöl
Olivolja till pensling
Torkad rosmarin
Flingsalt
Rör ut jästen med ljummet vatten i en bunke. Tillsätt olja, salt och lite mjöl i taget. Arbeta degen smidig och gör du det för hand, knåda minst 5 minuter men gärna längre. Jäs under duk 40 minuter.
Klä en långpanna 20x30 med bakplåtspapper. Ta upp degen och platta ut den i pannan, degen ska vara kladdig. Jäs ca 30 minuter under duk.
Gör hål i brödet med fingrarna( som på bilden) och ringla över olivolja. Strö över rosmarin och salt. Grädda i 225 grader i miten av ugnen, ca 20-25 minuter. Låt brödet svalna lit einnan du skär upp det.
Vill man så kan man trycka ner färsk rosmarin, oliver eller vad man nu råkar tycka om i degen! Se till att trycka ner det ordentligt bara, annars ploppar sakerna upp när du gräddar brödet...
Kommentarer
Postat av: May
Tack! <3
Trackback