Blåbärscheesecake
Minst 10 bitar + lite till dagen efter
150 g osaltat smör
1 dl strösocker
1 dl majsmjöl
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephia
2.5 dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 dl frysta blåbär
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.
Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.
Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten,gärna emd bakplåtspapper i. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp.
Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.
Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.
Fyll på med smet och varva med bär. Avsluta med bär på toppen. Grädda kakan i 30-40 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter. Den ska dallra lite, den sätter sig i kylen.
Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.