Räkpaj och ugnsbakad fänkål
Elin skriver:
Räkpaj är smaskens!
1 paj, ca 4 portioner
3 1/2 dl vetemjöl
100 g smör
2-3 msk kallt vatten
200 g räkor ( skalade)
1/2 dl dill
100 g tärnad ost
4 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
Salt
Peppar
Blanda ihop mjöl och smör till en grynig massa. Blanda ner vattnet och tryck ut degen i en pajform. Ställ kallt 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Nagga botten och grädda sedan pajskalet i 10 minuter.
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Lägg i dill, räkor och tärnad ost i pajskalet. Häll över äggstanningen och grädda ca 30 minuter tills pajen ''stannat''.
Ugnsbakad fänkål är gott till pajen
Halvera ett fänkålsstånd och koka tills det mjuknat lite lätt. Lägg över halvorna på ett ugnsfast fat och strö över flingsalt, svartpeppar och olivolja. Ugnsbaka sedan tills det är helt genommjukt
Räkpaj är smaskens!
1 paj, ca 4 portioner
3 1/2 dl vetemjöl
100 g smör
2-3 msk kallt vatten
200 g räkor ( skalade)
1/2 dl dill
100 g tärnad ost
4 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
Salt
Peppar
Blanda ihop mjöl och smör till en grynig massa. Blanda ner vattnet och tryck ut degen i en pajform. Ställ kallt 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Nagga botten och grädda sedan pajskalet i 10 minuter.
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Lägg i dill, räkor och tärnad ost i pajskalet. Häll över äggstanningen och grädda ca 30 minuter tills pajen ''stannat''.
Ugnsbakad fänkål är gott till pajen
Halvera ett fänkålsstånd och koka tills det mjuknat lite lätt. Lägg över halvorna på ett ugnsfast fat och strö över flingsalt, svartpeppar och olivolja. Ugnsbaka sedan tills det är helt genommjukt
Kommentarer
Trackback