Räkpaj med fänkål

Elin skriver:
 

En enkel, men lite lyxigare, paj som har goda smaker av räkor och fänkål. Inte helt fel va?
 
 
 
Ca 4-6 portioner
 
1/2 dl grahamsmjöl
1/2 vetegroddar
2 dl vetemjöl
110 g smör
1 msk mortlad fänkål
1 tsk salt
2 msk kallt vatten
 
500 g räkor med skal
3/4 fänkål
2 vitlöksklyftor
Olja
3 ägg
2,5 dl mjölk
1/2 dl hackad dill
Salt, peppar, cayennepeppar
1 msk senap
2 dl riven ost
 
Gör det enkelt för dig och använd mateberedare till pajdegen. Mixa först ihop grahamsmjöl, vetegroddar, vetemjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt sedan resten av ingridienserna och pulsmixa tills du får en degboll. Tryck ut den i en pajform och nagga botten. Ställ i kylen 30 minuter och förgrädda sedan botten i 225 grader ca 10 minuter. Ett tips är att täcka kanten med folie så glider den inte ner under gräddningen.
 
Sänk ugnen till 175 grader. Skala räkorna. Hacka fänkålen och vitlöken och fräs mjukt i olja, Vispa ihop ägg, mjölk, dill och kryddor. Ta ut pajskalet ur ugnen ochpenska botten med senap. Strö ut hälften av osten på pajskalet. Fördela sedan räkor och fänkålsfräs i formen. Häll över äggstanningen och avsluta med riven ost. Grädda tills pajen känns fast och har fått fin färg, ca 30 minuter. Låt den gärna vila 5-10 minuter så blir den lättare att skära i snygga bitar.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0