Räkpaj och ugnsbakad fänkål

Elin skriver:

Räkpaj är smaskens!



1 paj, ca 4 portioner


3 1/2 dl vetemjöl
100 g smör
2-3 msk kallt vatten

200 g räkor ( skalade)
1/2 dl dill
100 g tärnad ost
4 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
Salt
Peppar

Blanda ihop mjöl och smör till en grynig massa. Blanda ner vattnet och tryck ut degen i en pajform. Ställ kallt 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Nagga botten och grädda sedan pajskalet i 10 minuter.

Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Lägg i dill, räkor och tärnad ost i pajskalet. Häll över äggstanningen och grädda ca 30 minuter tills pajen ''stannat''.




Ugnsbakad fänkål är gott till pajen


Halvera ett fänkålsstånd och koka tills det mjuknat lite lätt. Lägg över halvorna på ett ugnsfast fat och strö över flingsalt, svartpeppar och olivolja. Ugnsbaka sedan tills det är helt genommjukt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0