Ciabatta

Elin skriver:

I lördags bakade jag ciabattor, mums! Världens bästa picknick-macka, sjukt goda!





6 stycken ciabattor


3 dl yoghurt
3 dl vatten
4 msk olivolja
25 g jäst
3 tsk flingsalt
4 dl durumvetemjöl
8 dl vetemjöl special


Häll i yoghurt, vatten och olja i en kastrull och värm till fingervarmt,
37 grader.

Finfördela jästen i en bunke och häll över den ljumma degvätskan.
Rör tills all jäst löst sig. Smula i saltet och häll i de båda mjölsorterna. Degen
skall vara ganska lös och arbetas under ca 10 minuter i köksmaskin. Låt
jäsa i ca 60 minuter.

Täck en plåt med bakplåtspapper, mjöla väl, och stjälp upp degen på plåten,
platta ut degen till en kaka, ca 20x30 cm.

Halvera den längs långsidan och dela sedan varje halva i tre lika
stora bitar. Dela på dem försiktigt och jäs 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader och när bröden jäst färdigt, grädda dem i 25 minuter i nedre delen av ugnen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0