Kanelbullar med rårörsocker

Elin skriver:

För att få till en riktigt bra vetedeg är ett bra trick att inte smälta smöret utan istället arbeta ner rumsvarmt smör i degen. På så sätt suger degen inte riktigt lika mycket mjöl och bullarna bli saftigare. Jag valde dessutom att använda rårörsocker i fyllningen och det blev riktigt gott.
 
Ett annat tips är att inte snåla på kanelen, det heter ju kanelbullar av en anledning... De här fingarna jäser rätt mycket så vill du inte ha megastora bullar är det bra att göra lite mindre rullar utan degen. Men å andra sidan, vem blir inte glad av en maffig bulle? Trevlig lördag på er!
 
 
 
ca 20 st
 
25 g jäst
2,5 dl mjölk
50 g rumstempererat smör
1/2 dl strösocker
1 tsk nymortlade kardemummakärnor
En nypa salt
1/2 ägg (spara andra halvan till pensling)
ca 6-7 dl vetemjöl
 
75 g smör
1/2 dl rårörsocker
1 msk kanel
1/4 dl ljus sirap
 
Pärlsocker
 
Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölken. Blanda ner smör, socker, kardemumma, salt och ägg och rör om. Blanda ner mjölet och knåda till en smidig deg. Jäs ca 1 timme. Rör ihop smör, socker och kanel. Knåda degen lite lätt på mjölat bakbord och kavla ut till en platta. Bred på smörröran och ringla över sirapen. Rulla ihop till en tight rulle och skivaupp i 20 bitar. Lägg i pappersformar på en plåt och jäs 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla sedan bullarna med resten av ägget och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 10 minuter. Låt svalna under handduk.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0