Kalljästa rågbitar

Elin skriver:
 

Snart dyker det upp en rolig grej här på mumseriet, min vän Matilda ska gästblogga! Så förebered er på något kul =)
 
Här är tredje receptet jag provade i kategorin kalljästa frallor (tidigare här och här). Dessa brev matiga med fint tuggmotstånd, dock lite små så gör dem gärna lite större eller strunta i att dela dem i trekanter.
 
 
 
 
ca 28 små bitar
 
1 dl rågkross
2 dl grovt rågmjöl
5 dl kokande vatten
50 g jäst
2 msk sirap
2 msk olja
8 dl vetemjöl
Ägg
Solroskärnor
 
Blanda kokande vatten, rågkross och rågmjöl till en gröt. Täck med plastfolie och låt stå över natten.
Rör ner jäst, sirap och olja i fördegen. Blanda ner mjöl, lite i taget tills den är smidig. Knåda en stund ochlåt sedan jäsa 1 timme. Ta upp dgen på bakbord och arbeta smidig. Forma fyrkanter och dela på hälften. Låt jäsa under duk på plåt med bakplåtspapper ca 40 minuter. Sätt ugnen på 225. Pensla med lite ägg, strö över solroskärnor och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0