Citronkladdkaka

Elin skriver:
 

Har ni tröttnat på pepparkakor? Baka då denna kaka till julfikat! Inte det minsta julig men så god att den garanterat platsar ändå...
 
 
 
 
100g vit choklad
100g smör
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
2,5 msk färskpressad citronsaft
1 tsk rivet citronskal
2½ dl vetemjöl
Florsocker
 
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka chokladen fint. Smörj sedan en springform och bröa den, exempelvis med grahamsgryn eller ströbröd. Lägg choklad ochsmör i en kastrull, och smält ihop det på låg värme. Blanda ner socker, vaniljsocker och salt i smeten. Rör ner ett ägg i taget och blanda sedan ner skal och saft från citronen. Avsluta med att snabbt röra ner mjölet så smeten blir jämn och fin. Häll ut smeten i formen och grädda kakan ca 12-14 minuter tills kanterna precis har börjat sätta sig. Låt kakan svalna, gärna i kylen över natten. Sikta över florsocker vid servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0