Vegetariska kåldolmar

Elin skriver:
 

Detta var första gången jag gjorde kåldolmar och jag höftade hej vilt med ingridienserna. Så se detta som en inspiration och följ inte mängderna noggrannt. Något som däremot fungerade jättebra var att använda savojkål till dolmarna. Faktum är att kålhuvudet har legat i kylen snart två månader och är lika fint fortfarande. Där snackar vi naturlig hållbarhet!
 
 
 
 
1 portion, 2 dolmar
 
ca 1 dl gröna linser
En bit fetaost
2 blad från savojkål-huvudet
Valfria kryddor
Lite sirap
 
Koka linserna mjuka och lite mosiga i vatten, ca 15 minuter. Krydda dem ganska starktdåde är lite smaklösa annars. Koka upp vatten och förväll sedan kålbladen tills de är mjuka, jag tror det tog runt 10 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj kålbladen och låt dem svalna och skärsedan bort den grövsta delen av ''stammen''. Fyll bladen med linserna och smula i fetaost. Rulla ihop dem ochlägg i en liten form. Ringla över sirap och baka i ugnen ca 20-30 minuter, gå på känsla! =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0