Pumpasoppa med kokosmjölk

Elin skriver:
 

Nu är det pumpasäsong! Och även om bilden är fantastiskt dålig så måste ni laga denna soppa! Det är seriöst en av de godare sopporna jag gjort, det är helt klart något speciellt med kokosmjölk...
 
 
 
 
 
4 portioner
 
1 butternut squash-pumpa
1 burk kokosmjölk
1 gul lök
1 msk balsamvinäger
1 msk mango chutney
1 tsk sambal oelek
Vatten + buljongtärning
Olja
Salt, peppar
Cayennepeppar, spiskummin, muskotnöt, kanel, ingefära
 
Skala pumpan, tärna den och hacka löken. Fräs löken mjuk i olja och tillsätt pumpan. Fräs en stund till och häll sedan på vatten + buljongtärning tills det täcker pumpan. Koka på svag värme tills allt är mjukt, ca 40 minuter. Mixa sedan soppan slät, tillsätt kokosmjölken och smaka av med kryddorna. Jag tog ''mustiga kryddor'' och ganska mycket, men smaka av med det du gillar. Blanda även ner mango chutney, samba oelek och balsamvinäger. Låt småkoka 10 minuter och servera sedan med en klick matyoughurt och lite smulat fetaost.
 
 
 
 
 
Såhär kan det förresten se ut när man ska på maskerad utklädd till galen kemist...
Skum thailändsk sockersirap hittad i asiatiska mataffären, karamellfärg, saft, soja, saft + karamellfärg, mer karamellfärg och så sirapen igen. Himla fint =)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0