Persisk gryta med kyckling

Louise skriver

Ja, nu är jag tillbaka efter ett lååångt uppehåll.
Det var åter igen dags för matkasse från jobbet, fylld med härliga råvaror.
 
4 port
Ingredienser:

1300 g färsk eller fryst kyckling
2 gula lökar
1 msk olja
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 krm peppar
2½ dl hönsbuljong
1 pkt saffran (à ½g)
2 lime, saft och skal
1 knippe bladpersilja
1 squash
 
Servera med bulgur
 
Gör så här:
Tina kyckligen om den är fryst. Dela i bitar.
Skala och skiva löken. Färs kycklingen i olja i en stekgryta. Lägg i löken och låt den fräsa med några minuter.
Krydda med spiskummin, salt och peppar. Häll över buljongen, tillsätt saffran, limeskal och limesaft. Låt puttra under lock i ca 20 min.
Strimla bladpersiljan och strössla den över grytan.
Servera kycklinggrytan med bulgur och stekta squashskivor.
Smaklig måltid.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0